Είσαι από εκείνους που τρελαίνονται για σοκολάτα;
Έλα να σου δείξω την πιο τέλεια σοκολατόπιτα που έχεις δοκιμάσει ποτέ! Πριν δέκα χρόνια έκανα το πρώτο πετυχημένο πείραμα. Από τότε την έχω φτιάξει άπειρες φορές και όσοι την δοκίμασαν έφυγαν με την συνταγή στο χέρι!!!!
Η συνταγή από τον αγαπημένο Στέλιο Παρλιάρο.
Υλικά :
- 225γρ. κουβερτούρα
- 180 γρ. βούτυρο
- 6 αυγά (μαρέγκα)
- 100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 1 φλιτζάνι αλεύρι
Εκτέλεση:
- Λιώνουμε την κουβερτούρα μαζί με το βούτυρο σε μπεν μαρί ή φούρνο μικροκυμάτων.
- Χωρίζουμε τους κρόκους και τους ρίχνουμε στο μείγμα της κουβερτούρας και ανακατεύουμε.
- Ρίχνουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε το αλεύρι κοσκινισμένο και ανακατεύουμε προσθέτοντας στο τέλος την μαρέγκα.
- Τοποθετούμε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο και αλευρωμένο τσέρκι ή ταψί.
- Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 15 λεπτά.
Tips:
Αν θέλετε να είναι υγρή μέσα η σοκολάτα αφήστε την σοκολατόπιτα στο φούρνο για 10 λεπτά. (ότι καλύτερο)!
Σερβίρετε με παγωτό της αρεσκείας σας. Προτείνω παγωτό βανίλια ή στρατσιατέλα.