IMG_20210904_224417

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΚΛΙΑΣ

Τι να πρωτοπείς γι’ αυτό το παιδί! Είναι νέος, καλλιτεχνάρα, εντυπωσιάζει με το ταλέντο του, τον αγαπάει ο φακός και…. Ναι, Θα το πω! Με φοβερές ματάρες… Είναι ο hair expert Δημήτρης Κακλιάς. Πάμε να τον γνωρίσουμε λίγο περισσότερο…

1. Δημήτρη, πες μας λίγα πράγματα για σένα.

Είμαι ο Δημήτρης Κακλιάς. Έχω γεννηθεί στην Λαμία και έχω μεγαλώσει στην Αθήνα. Σε ηλικία 14 χρονών κατάλαβα ότι θα γινόμουν κομμωτής. Η αδερφή μου τότε σπούδαζε κομμωτική κι εγώ εξερευνούσα τα εργαλεία της. Αυτό που μου κέντρισε το ενδιαφέρον ηταν η κουρευτική μηχανή και τα ψαλίδια της. Δεν άργησα και πολύ να τα πιάσω στα χέρια μου! Πήρα έναν φιλο μου για μοντέλο και δειλά δειλά, ξεκίνησα να τον κουρεύω. Η εκπαίδευση μου ήταν μόνο η συνεχής παρακολουθήση και παρατήρηση των κομμωτών, που με κούρευαν.
 

2. Ποιες υπηρεσίες παρέχει ο χώρος σου;

Εκτός το κομμάτι της αισθητικής(νύχια, μακιγιάζ και μασάζ) όλα τα υπόλοιπα του κομμωτηρίου.

3. Ποιο είναι το μότο σου;

Δεν σταματάω να εξελίσσομαι. Κάνουμε ένα επάγγελμα, που ότι αφήνεις… σε αφήνει. 

4. Ποιο είναι το αγαπημένο σου εργαλείο δουλειάς ή αξεσουάρ;

Παρά πολλά… θα πω αυτά που τα χρησιμοποιώ περισσότερο χρόνο στα χέρια μου. Ψαλίδια, κουρευτική μηχανή, σεσουάρ και βούρτσες.

5. Τι μουσική παίζει εν ώρα εργασίας και ποιο τραγούδι είναι εκείνο που σου απογειώνει την διάθεση;

Είμαι λάτρης της μουσικής. Θέλω να ακούω όλη μέρα. Στο κομμωτήριο παίζουμε μόνο ξένη μουσική chill out κατά βάση και προς το απόγευμα λίγη pop. Αγαπημένο Michael Jackson – Beat it.

6. Ποιες συνεργασίες σου είναι σταθμοί στη ζωή σου;

Το πρώτο μου κομμωτήριο που δούλεψα σίγουρα (Helena Milanou). Ήταν η αρχή των πάντων. Έπειτα η συνεργασία με τον Ηλία Ζάρμπαλη όπου εκεί πέρα από την τεχνική μου, έμαθα το στήσιμο μου απέναντι στον πελάτη. Πως να είμαι επαγγελματίας. Φυσικά δεν μπορώ να μην αναφέρω και την Kyana. Όπου μαζί δημιουργούμε πράγματα για τον κλάδο και θεωρώ ότι στο μέλλον θα δείτε να γίνονται πολύ μεγάλα πράγματα από μια ελληνική εταιρία.

7. Τελικά η τέχνη μας είναι όσο εύκολη επιδιώκει κανείς να είναι και τι συμβουλή θα έδινες σε κάποιον που ξεκινάει τώρα;

Φυσικά και δεν είναι. Όποιος το πιστεύει αυτό… μετά από λίγο καιρό βρίσκεται προ εκπλήξεων. Κάνουμε ένα επάγγελμα που θέλει γερό στομάχι, ανοιχτό μυαλό και αυτιά. Θα τους συμβούλευα να ακούνε περισσότερο και να δουλεύουν. Ο χρόνος είναι αυτός που θα τους δείξει τι έχουνε μάθει. 

8. Τι διαφορετικό θα μάθει από σένα όποιος σε ακολουθήσει στα σεμινάριά σου ή στο κανάλι στο YouΤube;

Προσπαθώ να είμαι ρεαλιστής. Αυτό που δείχνω και προσπαθώ να μεταδώσω είναι την εμπειρία μου στους συναδέλφους. Λίγο πολύ όλοι μας εχουμε αντιμετωπίσει κοινά πράγματα. Να τους δώσω αυτή την ματιά. Να ανταπεξέλθουν πιο εύκολα. Σαν να το έχουν ζήσει. Επίσης από το κανάλι στο YouTube μπορεί να δει εργαλεία κομμωτικής που παρουσιάζω. Πολλές φορές έχουμε δώσει λεφτά σε εργαλεία, που τελικά είναι μόνιμα στο ντουλάπι μας. Μέσα από την εκπομπή αναφέρω θετικά και αρνητικά κάθε εργαλείου.  

9. Τι σημαίνει για σένα ένας καλός εκπαιδευτής;

Ο Εκπαιδευτής για μένα πρέπει να είναι μέντορας και να μην κουράζει. Να κρατά το ενδιαφέρον και να εμπνέει τον εκπαιδευόμενο. Να του δίνει δύο πράγματα σε γνώση και αυτός να δημιουργεί άλλες δύο. 

10. Είσαι αυστηρός κριτής με τον εαυτό σου, με το προσωπικό/συνεργάτες σου ή περισσότερο με τους ανθρώπους που πρέπει να εκπαιδεύσεις;

Αυστηρός με τον εαυτό μου είμαι παρά πολύ. Βάζω υψηλούς στόχους και θέλω να τους πετυχαίνω. Είμαι διαλλακτικός σαν εκπαιδευτής και σαν εργοδότης. Νομίζω ότι ο καθένας θέλει τον δικό του τρόπο. Βάζω κόκκινες γραμμές και από εκεί χτίζω τα υπόλοιπα που πρέπει να δουλέψουμε, για να βγει ένα άρτιο αποτέλεσμα. 

11. Πως μπορεί να επικοινωνήσει κάποιος μαζί σου;

Iστοσελίδα: Dimitriskaklias.gr 
 

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *