pexels-photo-4995693

ΔΙΟPΘΩΣΗ ΧΡΩΜΑΤΟΣ vs REALITY

Όλο και περισσότερα είναι τα post που ξεφυτρώνουν και αυτά σαν μανιτάρια με τίτλο διόρθωση χρώματος. Post με φωτογραφίες το πριν και το μετά, περιμένοντας likes και περισσότερους followers.

Αγαπητέ μου, μην πέφτεις στα μάτια όσων γνωρίζουν. Ξέρεις, μπορείς να είσαι top colorist χωρίς πολλές φαμφάρες. Χωρίς φιλτραρισμένες φωτογραφίες του αποτελέσματος της τεχνικής εργασίας. Χωρίς ψευδή δεδομένα του τύπου «διόρθωση αποτυχημένης βαφής», «διόρθωση αποτυχημένου ξανοίγματος» και μάλιστα όταν μιλάμε για τεχνική εργασία βαφείου περασμένη τριών μηνών και πάνω!

Εννοείται φίλε μου, μετά από κάποιο χρονικό διάστημα το χρώμα θα χάσει την λάμψη του, τα πορώδη μαλλιά θα ξεθωριάσουν και μπορεί να έχουν και τρεις χρωματισμούς πλέον και τα ξανθά μαλλιά θα έχουν αρχίσει να κιτρινίζουν και να θαμπώνουν. Και αν δεν έχει περάσει  μεγάλο χρονικό διάστημα το πιο πιθανό είναι η πελάτισσα να μην ακολούθησε τις συμβουλές περιποίησης των μαλλιών και συντήρησης του χρώματος.

Προσγειωθείτε, πείτε και δείξτε την αλήθεια στα αποτελέσματά σας. Για να είστε ένας από τους top colorist δεν είναι αναγκαίο κακό τα φίλτρα. Αν γίνουμε όλοι μας περισσότερο παρατηρητικοί θα δούμε ότι τα χρώματα του background  είναι διαφορετικά στο πριν και το μετά. Σταματήστε να ευλογείτε τα γένια σας δείχνοντας ένα λείο λαμπερό αποτέλεσμα ενώ το πριν είναι ένα αχτένιστο θαμπό άβαφο προ μηνών μαλλί. Θες να δείξεις πόσο μάγκας είσαι; Δείξε το καινούργιο σου χρώμα τραβώντας φωτογραφία απλά έχοντας στεγνώσει τα μαλλιά στο φυσικό φως, χωρίς φίλτρα και μία ωραία φώτο με καλοχτενισμένο μαλλί που σίγουρα θα φαίνεται πιο υγιή και όχι ταλαιπωρημένο. Εννοείται όλοι μας θέλουμε να έχουμε στο προφίλ μας τις πιο ωραίες φωτογραφίες. Αν ναι, σταμάτα να γεμίζεις το προφίλ σου με φωτογραφίες του πριν  που δεν υπάρχει καμία καλαισθησία. Ανέβα level.  

Τι κάνει ο top colorist για μένα; Είναι γνώστης του χρώματος και των κανόνων. Ξέρει και μπορεί να σπάσει τους κανόνες δημιουργώντας άρτια χρωματικά αποτελέσματα. Δίνει συμβουλές, εξηγεί, προσπαθεί πάντα για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, νιώθει και θέλει να εξελίσσεται.

Τι πιστεύω εγώ για την διόρθωση χρώματος; Αν υπάρχει ή όχι; Λοιπόν, αυτό που λέω πάντα σε μία τάξη είναι ότι μάγκας κομμωτής είναι αυτός που θα δει το λάθος του και θα κάτσει να το διορθώσει και όχι να το κουκουλώσει. Διόρθωση κάνουμε σε ένα χρώμα μίας ή δύο εβδομάδων,  σε ένα ανομοιόμορφο ξάνοιγμα, σε μπαλώματα, σε κακοσυντηρημένο χρώμα από μεριάς της πελάτισσας κ.α.  Μπες στον μαγικό κόσμο του χρώματος και μάθε τα πάντα για την απόχρωση, τον τόνο, την ένταση, γίνε γνώστης στα φόντα ξανοίγματος και τοποθέτησε τα χρώματα με τον κατάλληλο τρόπο σε οποιονδήποτε καμβά παρουσιάζοντας τα καλύτερα χρωματικά αποτελέσματα που δεν χρειάζονται κανένα φίλτρο.

Φροντίστε να υλοποιείτε όσα μαθαίνετε, να επιλέγετε τα κατάλληλα εργαλεία και η επιτυχία σας είναι δεδομένη.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *