pexels-photo-1319459

ΚΟΠΗΚΕΣ ΣΤΟ ΞΥΡΙΣΜΑ;

Ακόμα θυμάμαι το τρέμουλο των χεριών μου κατά την διάρκεια του ξυρίσματος όταν δούλευα σε μπαρμπέρικο. Θυμάμαι ότι ξυρίζαμε κόντρα, κάτι που για κάποιους είναι λάθος τρόπος. Θυμάμαι έναν λαιμό όλο κοψίματα και πώς να μην είχε αφού είχα να κάνω με ένα ευαίσθητο δέρμα με πολύ μικρά σπυράκια… Σοκ! Ο πελάτης ατάραχος, παρέμενε με κλειστά μάτια χαλαρωμένος από όλη την «ιεροτελεστία» της προετοιμασίας του ξυρίσματος που είχε προηγηθεί.      

– «Γιάννη;» του λέω. 

– «Ναι, Μαράκι» μου απαντάει.               

– «Σε έκοψα, πολύ».  

– «Το ξέρω. Δεν φταις εσύ κι εγώ κόβομαι, έχω ευαίσθητο δέρμα. Απλά δεν ξυρίζομαι κόντρα. Συνέχισε.»… εννοείτε τα λόγια του με καθησύχασαν, το τρέμουλο λιγόστεψε και ήμουν πολύ περισσότερο προσεχτική στο δεύτερο πέρασμα.

Τελικά πόσα μπαλόνια και πόσους αφρούς πρέπει να χαλάσεις για να έχεις σταθερό χέρι; Θα σας πω εγώ. Από κανένα μέχρι δεκάδες… Το κόψιμο κατά το ξύρισμα είναι αναπόφευκτο πολλές φορές τόσο όταν γίνεται ένα παραδοσιακό ξύρισμα σε μπαρμπέρικο όσο και όταν οι άντρες ξυρίζονται μόνοι τους στο σπίτι. Στην δεύτερη περίπτωση γίνονται πολλά περισσότερα κοψίματα. Μην βιάζεσαι και μην παραλείπεις τα πιο βασικά βήματα.  

Τι πρέπει να κάνει ένας άντρας  κατά το ξύρισμα – Διαδικασία ξυρίσματος

Πρώτα απ’ όλα πρέπει να προετοιμάσεις  το δέρμα σου, καθαρίζοντάς το και πλένοντάς το με ζεστό νερό. Μπορείς να κρατήσεις  μία βρεγμένη ζεστή πετσέτα στο πρόσωπο σου για λίγα λεπτά. Αυτό θα βοηθήσει να ανοίξουν οι πόροι και να μαλακώσουν οι τρίχες. Η καλύτερη ώρα για ξύρισμα είναι μετά από ένα ζεστό μπάνιο.

Χρησιμοποίησε μερικά από τα πολλά προϊόντα ξυρίσματος που κυκλοφορούν στο εμπόριο. Μπορείς για καλύτερη αίσθηση  και αποτέλεσμα να προμηθευτείς επαγγελματικά προϊόντα από μπαρμπέρικα. Λαδάκια, αφροί ή τζελ θα βοηθήσουν να κάνεις ένα απαλό ξύρισμα με μηδαμινά κοψίματα αφού το δέρμα σου θα είναι απαλό.  Χρησιμοποίησε ξυραφάκια που είναι κατάλληλα για τον τύπο τρίχας, ταιριάζει σε σένα και σε βοηθάει στο ξύρισμα. Μην χρησιμοποιείς πολλές φορές το ίδιο ξυραφάκι διότι τα υπολείμματα από προϊόντα, τρίχες, νεκρά κύτταρα  που μένουν πάνω τους δημιουργούν μικρόβια που ερεθίζουν το δέρμα.

Ήρθε η ώρα να ξεκινήσεις… Για ασφαλές ξύρισμα χωρίς κοψίματα μην ξυρίζεσαι κόντρα(ακολούθησε την φορά των τριχών) και μην κάνεις πολλά περάσματα με το ξυράφι στα ίδια σημεία.

Έχεις τελειώσει το ξύρισμα σκουπίζεις με πετσέτα και φεύγεις; Μέγα λάθος! Συνέχισε την περιποίηση ενυδατώνοντας το πρόσωπο σου με προϊόντα όπως το after save. Υπάρχει μεγάλη ποικιλία για όλα τα γούστα. Εάν έχεις ευαίσθητο δέρμα προτίμησε ένα ενυδατικό προϊόν σε μορφή κρέμας που θα δροσίσει το δέρμα και θα κλείσει τους πόρους.

Μπορεί να ακολούθησες πιστά και με προσοχή όλα τα βήματα για ένα σωστό και ασφαλές ξύρισμα αλλά τελικά κόβεσαι. Υπάρχουν πολλές λύσεις από το να βάλεις κομμένα χαρτάκια τουαλέτας στα σημεία που χάραξες με το ξυράφι.

Μπορείς να έχεις αιμοστατικά στικ ή αιμοστατικό μπλοκ που σταματάνε άμεσα την αιμορραγία. Για πρόχειρες αλλά πάντα αποτελεσματικές λύσεις μπορείς να βάλεις στα κοψίματα πάγο, βαζελίνη, lip balm, after save, ταλκ  κ.α.  

Πάντα ζήλευα την διαδικασία προετοιμασίας ξυρίσματος στο μπαρμπέρικο. Ζεστές πετσέτες, μασάζ προσώπου με ειδικά προϊόντα που έχουν απίστευτα αρώματα. Μπες σε ένα μπαρμπέρικο και απόλαυσε την υπηρεσία παραδοσιακού ξυρίσματος.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *