pexels-photo-4783289

ΛΟΥΣΙΜΟ-Η ΠΡΩΤΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΕ ΕΝΑ ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ

Η πρώτη υπηρεσία που παρέχουμε σε ένα κομμωτήριο είναι το λούσιμο. Υπάρχουν 4 είδη λουσίματος. Έχουμε το λούσιμο περιποίησης που πραγματοποιείται πριν από την υπηρεσία κουρέματος ή χτενίσματος.  Το θεραπευτικό λούσιμο ή λούσιμο με μασάζ (το αγαπημένο μου), πραγματοποιείται για εξυγίανση και αναζωογόνηση του τριχωτού της κεφαλής χρησιμοποιώντας εξειδικευμένα προϊόντα. Το λούσιμο πριν τη περμανάντ που πρέπει να εφαρμόζεται με απαλές κινήσεις και με ουδέτερο σαμπουάν. Το λούσιμο μετά τη βαφή, που και σε αυτό πρέπει να προσέξουμε τις κινήσεις μας, να μην ξεχάσουμε να κάνουμε γαλακτοποίηση της βαφής και να χρησιμοποιήσουμε εξουδετερωτικό, όξινο, σαμπουάν.

Σκοπός του λουσίματος είναι να αφαιρέσουμε από το τριχωτό της κεφαλής όλες τις ουσίες που επικάθονται στο δέρμα και στις τρίχες. Παλαιοτέρα για την αντιμετώπιση των λερωμένων μαλλιών χρησιμοποιούσαν σαπούνι. Σήμερα προϊόν καθαρισμού του δέρματος και του τριχωτού της κεφαλής είναι το σαμπουάν, το οποίο βρίσκουμε σε διάφανη μορφή και σε μορφή γαλακτώματος. 

Ο ρόλος του σαμπουάν είναι καθαριστικός, δηλαδή καθαρίζει τα μαλλιά από ρύπους και υπολείμματα προϊόντων χωρίς να τα ξεραίνει. Ένα σαμπουάν πρέπει να αφήνει τα μαλλιά λαμπερά και να χτενίζονται εύκολα. Κατά το ξέβγαλμα να μην μένουν υπολείμματα. Να μην χρειάζεται να χρησιμοποιούμε μεγάλη ποσότητα αλλά να έχουμε τον απαιτούμενο αφρό. Να έχει ευχάριστο άρωμα και να μην προκαλεί αλλεργία.

Στον χώρο του κομμωτηρίου  οπωσδήποτε πρέπει να πραγματοποιήσουμε την παρακάτω διαδικασία. Εκτός του ότι είναι θέμα υγιεινής, πρέπει να δουλεύουμε σε καθαρά φρεσκολουσμένα μαλλιά για να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στην επόμενη υπηρεσία με την οποία θα συνεχίσουμε την εργασία μας. 

Για πάμε να δούμε τα στάδια λουσίματος. Είμαι σίγουρη ότι κάποια από αυτά παραλείπεις κατά την διαδικασία του λουσίματος. Πρώτα από όλα πρέπει να βουρτσίσουμε πολύ καλά τα μαλλιά και έπειτα να οδηγήσουμε τον πελάτη στον λουτήρα και να τοποθετήσουμε πετσέτα γύρω από τον αυχένα. Εξετάζουμε την ποιότητα μαλλιών και επιλέγουμε τα σωστά προϊόντα. (σαμπουάν, conditioner, μάσκα μαλλιών, θεραπεία). Στη συνέχεια βρέχουμε τα μαλλιά με ελεγμένη τη θερμοκρασία του νερού στο χέρι μας. Τοποθετούμε σαμπουάν στο εμπρός μέρος, στα πλαϊνά και στο πίσω μέρος του κεφαλιού κάνοντας πρώτα μία επάλειψη στα χέρια μας και αρχίζουμε να λούζουμε με απαλές κυκλικές κινήσεις και με συγκεκριμένη πίεση σε συγκεκριμένα σημεία. Ξεβγάζουμε με άφθονο νερό και αν χρειάζεται επαναλαμβάνουμε την διαδικασία. Τέλος χρησιμοποιούμε μαλακτική κρέμα μαλλιών την οποία και ξεβγάζουμε με άφθονο χλιαρό προς κρύο νερό. Αν χρειάζεται κάποια θεραπεία θρέψης ή αναζωογόνησης συνεχίζουμε με την εφαρμογή τους, τηρούμε τους χρόνους παραμονής του προϊόντος και ξεβγάζουμε πολύ καλά με άφθονο νερό. 

Σε περίπτωση που δεν κάνουμε σωστή εφαρμογή της διαδικασίας του λουσίματος ή της εφαρμογής θεραπείας στον λουτήρα έχουμε τα εξής δυσάρεστα αποτελέσματα: Τα μαλλιά “καπνίζουν” με την προσθήκη θερμότητας, δεν μπορούμε να κάνουμε σωστά  τα χωρίσματα για το κούρεμα ή το χτένισμα και φυσικά λιπαίνουν εύκολα.

Περιμένω σχόλια με τα δικά σας βήματα λουσίματος. Και μην ξεχνάτε ένα από τα σημαντικά στην υπηρεσία λουσίματος και αυτό δεν είναι άλλο από το μασάζ κεφαλής. Είναι πραγματική ανάγκη και όχι μία ακόμα πολυτέλεια. 

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *