pexels-photo (1)

Τεχνογνωσία & Εμπειρία στην Kομμωτική Τέχνη

Τεχνογνωσία είναι οι γνώσεις που απαιτούνται για την εφαρμογή τεχνικών υπηρεσιών  και για την εφαρμογή προϊόντων στο τριχωτό της κεφαλής.  Σίγουρα ο συνδυασμός γνώσεων και εμπειριών ολοκληρώνουν όλες τις απαραίτητες διεργασίες και μεθόδους στην υλοποίηση των υπηρεσιών αλλά και στην  εφαρμογή και παραγωγή των προϊόντων.

Παλαιότερα οι κομμωτές αρνούνταν να μεταφέρουν τις γνώσεις τους σε συναδέλφους ως δικαιολογία ότι θα «κλέψουν» το μυστικό επιτυχίας τους. Σήμερα όλο και περισσότεροι συνάδελφοι κομμωτές μεταβιβάζουν τις γνώσεις που απαιτούνται για την εφαρμογή τεχνικών, για μεθόδους με εξελιγμένα προϊόντα μέσα από σεμινάρια, workshop αλλά και μέσα από διάφορες πλατφόρμες στα social media. Στην ουσία αυτό που καλείται να κάνει ο κάθε κομμωτής άσχετα από τα χρόνια εμπειρίας ή προϋπηρεσίας στο επάγγελμα, είναι να κάνει δώρο στον εαυτό του επιμορφώσεις. Η διαρκής ανανέωση των δεξιοτήτων είναι σημαντική για την βελτίωση υπαρχόντων δεξιοτήτων ή για την απόκτηση νέων δεξιοτήτων.

Λοιπόν, know-how = Ξέρω Πώς όπως έχει καθιερωθεί ως ο διεθνής όρος της τεχνογνωσίας.

Απαντώντας σε ερωτήσεις όπως αυτές που ακολουθούν θα μπορέσετε να φτιάξετε μία λίστα και να βάλετε προτεραιότητες. Σκεφτείτε ποιες δεξιότητες και γνώσεις θα χρειαστείτε να αποκτήσετε ή να εξελίξετε. Ποιες είναι οι τελευταίες τάσεις ή οι πιο σημαντικές της αγοράς; Ποιες βρίσκετε ενδιαφέρουσες πάνω στις οποίες θα θέλατε να μάθετε περισσότερα; Τι περαιτέρω γνώσεις χρειάζεστε για να εξελίξετε την καριέρα σας; Ποια καινούργια προϊόντα κυκλοφορούν και θα  διευκολύνουν την δουλειά σας;

Κάντε μία έρευνα για online courses,  webinar, workshops, επισκεφτείτε εκθέσεις και συνέδρια, διαβάστε άρθρα και έντυπo υλικό και τέλος γνωρίστε καινούργιες εταιρίες δοκιμάζοντας καινοτόμα και ποιοτικά προϊόντα. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα εκπλαγείτε ευχάριστα.  Εάν διαθέτετε κάποιες άριστες γνώσεις, ένας πολύ καλός τρόπος για να ανταλλάξετε απόψεις, τεχνικές και μεθόδους είναι να μοιραστείτε τις γνώσεις σας, δηλαδή να γίνεται επιμορφωτής! Είναι μία μοναδική εμπειρία να μεταδίδεις τις γνώσεις σου και να βλέπεις τους ανθρώπους να εξελίσσονται ξέροντας ότι έβαλες ένα μικρό λιθαράκι.  

Μη χάνετε ευκαιρίες να εξελίξετε την καριέρα σας. Η δια βίου μάθηση είναι ένας προσωπικός στόχος. Κάνε την διαφορά και διάλεξε ανάμεσα στην ανάπτυξη και την στασιμότητα. Ποιος ονειρεύεται μία στάσιμη καριέρα;

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *