pexels-photo-3781875

Dry Shampoo

Το  dry shampoo ή  ξηρό σαμπουάν  δεν είναι κάτι καινούριο. Πριν μία πενταετία ίσως και παραπάνω τα ξηρά σαμπουάν που έβρισκες στην αγορά ήταν ένα ή δύο. Το νούμερο ένα ήταν το Klorane που είναι και all time classic. Αρχικά το χρησιμοποιούσαν κυρίως σε ασθενείς που δεν μπορούσαν να λούσουν τα μαλλιά τους. Πλέον το dry shampoo είναι τόσο μεγάλη τάση που υπάρχει σχεδόν σε κάθε ντουλάπι μπάνιου και σε κάθε γυναικεία τσάντα για όλες εκείνες τις μέρες που δεν ακούσαμε το ξυπνητήρι και κοιμηθήκαμε παραπάνω  ή πολύ απλά δεν είχαμε χρόνο μέσα στην ημέρα για ένα λούσιμο.

Μόνο λίγα πατήματα ψεκασμού στις ρίζες αρκεί για να σας γλιτώσει από πολύτιμο χρόνο! Θα βρείτε πολλά διαφορετικά ξηρά σαμπουάν σχεδόν τόσα όσα και τα κανονικά σαμπουάν. Θα αγαπήσετε κάποιο λίγο περισσότερο γιατί θα μυρίζει τέλεια, κάποιο άλλο θα ταιριάζει στα λιπαρά σας μαλλιά ή θα δίνει τον όγκο που σας αρέσει. Για τα καστανά μαλλιά θα βρείτε ξηρό σαμπουάν με χρώμα με μεταλλικές χρωστικές στη σύνθεσή του που κάθονται ομοιόμορφα χωρίς να αφήνουν ίχνη. Επίσης πολύ καλό είναι το ξηρό σαμπουάν για τα ξανθά μαλλιά γιατί συνδυάζει όλα τα παραπάνω συν ότι έχετε και κάλυψη της άβαφης ρίζας.

Το ξηρό σαμπουάν υπάρχει σε μορφή spray (είναι ξεκάθαρα πιο βολικό και πρακτικό) αλλά και σε σκόνη και έχει την ιδιότητα να απορροφά τη λιπαρότητα του τριχωτού της κεφαλής, να καθαρίζει τα μαλλιά χωρίς να χρειάζεται νερό (ξέβγαλμα). Μας χαρίζει καθαρά και ανάλαφρα μαλλιά με όγκο, ώστε να μη χρειάζεται να λουζόμαστε συχνά δηλαδή μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε ανάμεσα σε 2 λουσίματα ανεξάρτητα από τον τύπο μαλλιών. Σε καμία περίπτωση δεν αντικαθιστά το λούσιμο απλά είναι μία γρήγορη λύση ανάγκης για τις δύσκολες μέρες. Δεν πιστεύω να αρνηθεί καμία από εμάς μία παράταση της διάρκειας του χτενίσματος!

Το εφαρμόζουμε σε στεγνά μαλλιά και μόνο στην ρίζα. Μην ψεκάζετε τις ρίζες από πολύ κοντά γιατί δεν θα κατανεμηθεί σωστά το προϊόν και θα αφήσει υπολείμματα. Το ξηρό σαμπουάν ούτως ή άλλως όταν εφαρμόζεται είναι σαν να κάθεται μία σκόνη στα μαλλιά η οποία στη συνέχεια φεύγει με το βούρτσισμα ή το πιστολάκι. Είναι γρήγορο και πρακτικό και τα μαλλιά ανακτούν τον όγκο και την υφή της πρώτης μέρας και έχουν ανάλαφρη αίσθηση χωρίς να έχουν δυσάρεστες οσμές.

Τα συστατικά του dry shampoo μπορεί να διαχωρίζονται όταν κάθονται στο ντουλάπι  για πολύ καιρό. Για τον λόγο αυτό είναι πολύ βασικό να το ανακινήσετε καλά πριν το χρησιμοποιήσετε. Κάποια από τα συστατικά αυτά είναι το άμυλο και το πιδολικό ψευδάργυρο (βοηθούν στην απορρόφηση της λιπαρότητας), η καολίνη (δίνει όγκο), σπιρουλίνα (έχει καθαριστικό ρόλο).

Τρόπος εφαρμογής
Σε στεγνά μαλλιά χωρίς να τα βρέξετε καθόλου, κάνετε κάθετα χωρίσματα στα μαλλιά, ανακινείστε το σαμπουάν και ψεκάστε από απόσταση 10-20εκ. στις ρίζες, τέλος χρησιμοποιώντας  τα δάχτυλα κάνετε μασάζ με απαλές κυκλικές κινήσεις ώστε να απορροφηθεί η λιπαρότητα. Τώρα μπορείτε να συνεχίσετε με το styling. Αν σας αρέσει ο όγκος στα μαλλιά γυρίστε ανάποδα και ψεκάστε δυο με τρεις φορές έπειτα γυρίστε στην αρχική θέση και θα δείτε τα μαλλιά σας με περισσότερο όγκο!

Μην υπερβάλετε στην συχνότητα της χρήσης του. Δεν πρόκειται να αντικαταστήσει το λούσιμο με το κανονικό σας σαμπουάν. Τι πιο ωραίο από το αίσθημα φρεσκάδας και ανανέωσης με ένα λούσιμο και μάλιστα με μασάζ; (το αγαπημένο μου!)

Απόφυγε τα ξηρά σαμπουάν που περιέχουν ταλκ γιατί τα μαλλιά θα γίνουν βαριά και κολλώδη. Η υπερβολική χρήση μπορεί να προκαλέσει φαγούρα καθώς μένουν υπολείμματα στο τριχωτό της κεφαλής. Η υπερβολική ποσότητα αφήνει άσπρες νιφάδες που είναι ορατές όχι μόνο στα μαλλιά αλλά και στα ρούχα σας. Αν συμβεί κάτι τέτοιο βουρτσίστε τα μαλλιά σας έως ότου οι άσπρες νιφάδες απομακρυνθούν και κάντε απαλό μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής αφήνοντας έτσι τα δάχτυλά σας να απορροφήσουν την περιττή ποσότητα. Μην ψεκάζετε τις άκρες των μαλλιών σας (θα έχουν την αίσθηση των ξηρών μαλλιών).

Όταν τα μαλλιά είναι άλουστα πολλές μέρες μην χρησιμοποιείτε το ξηρό σαμπουάν. Εφαρμόζοντας ξηρό σαμπουάν σε λιπαρά μαλλιά είναι σαν να βάζετε αποσμητικό όταν έχετε ιδρώσει.

Ναι, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε και σε καθαρά μαλλιά ψεκάζοντας από απόσταση από τις ρίζες και προς το μήκος των μαλλιών για να δημιουργήσετε ένα styling με όγκο στα μαλλιά! Χρησιμοποιήστε το ξηρό σαμπουάν πριν πέσετε για ύπνο (δρα όλο το βράδυ και το πρωί το αποτέλεσμα είναι καταπληκτικό).

Βρείτε  το κατάλληλο dry shampoo για τις έκτακτες περιπτώσεις και κάντε το σύμμαχό σας!

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *