received_472830556775399

GLOBAL ARTIST της REDKEN – ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΓΓΟΣ

Τα πρώτα του βήματα στον χώρο της κομμωτικής τέχνης τα έκανε πριν 26 χρόνια. Κάπου στα μισά της διαδρομής συναντήθηκαν οι δρόμοι μας. Θα μπορούσα να μιλάω ώρες για τον Δημήτρη Μάγγο, τον οποίο έζησα ως αφεντικό, συνεργάτη και φίλο! Πόσο υπέροχο είναι όταν άνθρωποι  που πέρασες και μοιράστηκες κάποτε πολλά μαζί τους  να τους  βλέπεις  να ανοίγουν τα φτερά τους και να πετυχαίνουν, ίσως , και όσα ποτέ τους  δεν φαντάστηκαν! Κι όμως τίποτα δεν είναι τυχαίο! Δείτε και μόνοι σας…

1. Δημήτρη, πες μας λίγα πράγματα για τον εαυτό σου.

Ξεκίνησα την κομμωτική τέχνη πριν από 26 χρόνια, σπούδασα στο Λονδίνο, στην ακαδημία Toni & Guy. Γύρισα στην Ελλάδα και ξεκίνησα να δουλεύω στο κομμωτήριο της μητέρας μου για μερικά χρόνια, ενώ αργότερα άνοιξα τα δικά μου κομμωτήρια, γυναικείο και αντρικό. Αυτό που με γοήτευε όμως πάντα, είναι να δημιουργώ δικές μου collection όπως και ο χώρος της εκπαίδευσης. Έτσι μετά από μερικά χρόνια  και πολύ σκληρή δουλειά δούλεψα με μεγάλες εταιρείες όπως η Revlon , American crew , L’oreal , και φυσικά ο μεγάλος μου σταθμός η Redken . Τώρα πια εκτός από την βασική συνεργασία μου με την Redken και  τα μαγαζιά μου , έχω ιδρύσει την δική μου εταιρία εκπαίδευσης κομμωτών .

2. Ποιες υπηρεσίες παρέχει ο χώρος σου;

Τα μαγαζιά μου παρέχουν τις κλασικές υπηρεσίες που μπορεί να βρει κάποιος σε ένα κομμωτήριο. Η ιδιαιτερότητα μας είναι ότι προωθούμε την υπηρεσία της συμβουλευτικής και φυσικά λόγο της ιδιότητας μου ως Redken artist  οι πελάτες μου γνωρίζουν πάντα την νέα collection στα νέα trends πολύ πριν βγει στον εμπόριο.

3. Τι γνωρίζεις καλύτερα τώρα που θα ευχόσουν να ήξερες όταν πρωτοάνοιξες το μαγαζί;

Ότι το κομμωτήριο πλέον δεν είναι μόνο μαλλιά. Σήμερα η πελάτισσα και ο πελάτης θέλει να ζει μια εμπειρία μέσα στο κομμωτήριο, θα ήθελα να γνώριζα καλύτερα την υπηρεσία της συμβουλευτικής, της επικοινωνίας, της σωστής εξυπηρέτησης, του σωστού τρόπου προσέγγισης της πελάτισσας.

4. Τι κοινό γνώρισμα μπορεί να έχει ένας σύγχρονος μπαρμπέρης με έναν μπαρμπέρη παλιάς κοπής;

Νομίζω το πάθος για την τέχνη, ο σημερινός μπαρμπέρης προσπαθεί να φέρει στο σήμερα την παλιά μυρωδιά του κουρείου. Κατά ένα μεγάλο βαθμό το καταφέρνει, χωράει φυσικά πολύ εξέλιξη ακόμα .

5. Ποιο είναι το αγαπημένο σου εργαλείο ή αξεσουάρ;

Η συλλογή από τις λισουάρ μου (χτένα για ανταύγειες).

6. Τι αγαπάς περισσότερο το αντρικό ή το γυναικείο και ποιο σε έχει κερδίσει για την ώρα;

Αγαπάω την δημιουργία, χωρίς να με νοιάζει ιδιαίτερα αν είναι αντρικό ή γυναικείο. Βαριέμαι τα ίδια και τα συνηθισμένα.

7. Ποιο είναι το στυλ που έχεις διαλέξει για το μπαρμπέρικο και ποιο τραγούδι σου απογειώνει την διάθεση;

I am Happy!!! Το ακούω και χορεύω μόνος μου. Το στυλ του μπαρμπέρικου είναι αυτό που είπα και πριν, μια νότα από το παρελθόν στο σήμερα.

8. Τελικά η τέχνη μας είναι όσο εύκολη επιδιώκει κανείς να είναι και τι συμβουλή θα έδινες σε κάποιον που ξεκινάει τώρα;

Εκπαίδευση, εκπαίδευση, εκπαίδευση, πάθος, ταπεινότητα.

9.Το τελευταίο εγχείρημα σου είναι τα σεμινάρια. Ένα ακόμα όνειρο έγινε πραγματικότητα;

Με την εκπαίδευση ασχολούμαι ενεργά και σε ακαδημαϊκό επίπεδο 12 χρόνια, θα έλεγα πια ότι είναι το βασικό μου λειτούργημα. Έχω ιδρύσει την δική μου εταιρεία εκπαίδευσης πλέον και ο κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να με βρει πια και εκτός εταιρείας. 

10. Τι το διαφορετικό θα μάθει από σένα όποιος σε ακολουθήσει στα σεμινάριά σου; Και πιο είναι το πιο δυνατό σου σεμινάριο;

Το πιο δυνατό μου σεμινάριο δεν θα το δείτε αναρτημένο στην σελίδα μου, διότι είναι ένα εξατομικευμένο σεμινάριο για εκπαιδευτές. Είναι ένα διήμερο που έχω φέρει από την Νέα Υόρκη από εκπαιδευτές του Χάρβαρντ, το οποίο έχω μεταφράσει και προσαρμόσει στα ελληνικά δεδομένα. Απευθύνεται σε εκπαιδευτές εν ενεργεία αλλά και σε όσους θα ήθελαν να ασχοληθούν με την εκπαίδευση ενηλίκων πάνω στον τομέα της ομορφιάς. Μέσα από αυτό το διήμερο παίρνουν όλα τα εργαλεία και τον τρόπο για το πώς θα μεταφέρουν την γνώση της τέχνης τους με τον καλύτερο τρόπο στους νέους ανθρώπους. Όλο και περισσότεροι άνθρωποι πλέον ασχολούνται με την εκπαίδευση. Το οφείλουν πρώτα στον εαυτό τους, είναι σημαντικό να έχουν ένα τέτοιο σεμινάριο στο ενεργητικό τους. Είναι το σεμινάριο που κάνει την διαφορά.

11. Για πες μας πως ξεκίνησε η συνεργασία σου με την Redken και πως νιώθεις ως global artist της Redken; Νιώθεις μεγαλύτερο βάρος ευθύνης ή είσαι τόσο άνετος όσο όταν δουλεύεις ως ανεξάρτητος εισηγητής;

Η συνεργασία μου με την μάρκα ξεκίνησε πριν από 9 χρόνια, τα τελευταία 5 είμαι ο μοναδικός global artist της Redken για τη Ελλάδα. Εννοείτε ότι το βάρος εδώ είναι τεράστιο γιατί κουβαλάς στην πλάτη σου έναν κολοσσό όπως είναι η Redken και η Loreal ως μαμά εταιρεία. Το κάθε λάθος μπορεί να αποβεί μοιραίο. Τώρα πια εκπαιδεύω για λογαριασμό της μάρκας αρκετούς κομμωτές και στο εξωτερικό, οπότε εκεί και αν μιλάμε για βάρος!!  

12. Είσαι αυστηρός κριτής τόσο με τον εαυτό σου όσο με το προσωπικό/συνεργάτες σου ή ακόμα περισσότερο με τους ανθρώπους που πρέπει να εκπαιδεύσεις; 

Είμαι πολύ αυστηρός με τον εαυτό μου, κυνηγάω την τελειότητα και πολλές φορές πράγματα που είναι άπιαστα τελείως, παρόλα αυτά μου αρέσει να βάζω πάντα τον πήχη ψιλά και για αυτό πρέπει να είμαι αυστηρός. Με τους ανθρώπους που εκπαιδεύω είμαι αυστηρός μόνο με αυτούς που μου το επιτρέπουν ή με αυτούς που πραγματικά βλέπω ότι θέλουν απλά λίγο πάρα πάνω ώθηση για να απογειωθούν. Με τους συνεργάτες μου όχι δεν είμαι αυστηρός καθόλου.

13. Πως μπορεί να επικοινωνήσει κάποιος μαζί σου; 

Είμαι πολύ social media person οπότε μπορείτε να με βρείτε στα social και στο email μου:

FB/ Dimitris maggos

INSTA/ dimmagg

EMAIL/ dimitrismaggos@me.com

WEBPAGE / www.dimitrismaggos.com 

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *