mine

Top 10 Παραλίες της Εύβοιας

Είτε είστε νέος ταξιδιώτης ή συχνός επισκέπτης του νησιού, η Εύβοια σας καλωσορίζει με συναρπαστικά μέρη για να ανακαλύψετε! Μπορεί να χρειαστεί να πάρετε μια βαθιά αναπνοή και να ξεχάσετε τους αυτοκινητόδρομους πριν μπείτε στoυς δρόμους του νησιού και στις δύσκολες διαδρομές που οδηγούν σε φανταστικές παραλίες αλλά είναι βέβαιο ότι θα σας αποζημιώσουν οι μαγευτικές εικόνες! Ο κατάλογος των σημείων που πρέπει να δούμε είναι μεγάλος, αλλά έχω διαλέξει δέκα για σας εδώ για να διατηρήσετε την φαντασία σας σε υψηλά επίπεδα. Οι βόρειες και βορειοδυτικές παραλίες της Εύβοιας βρέχονται από το Αιγαίο Πέλαγος. Τα νερά είναι πεντακάθαρα, αρκετά κρύα και στις περισσότερες παραλίες βαθαίνουν απότομα ενώ χρειάζεται προσοχή στα κύματα. Τέλος εφοδιαστείτε με όλα τα απαραίτητα από τα κοντινά χωριά και ετοιμαστείτε για ονειρεμένες στιγμές.

1. Λιχαδονήσια

Νο.1

Ο παράδεισος που πολλοί αποκαλούν “Σεϋχέλλες” της Ελλάδας βρίσκεται βορειοδυτικά της Εύβοιας. Οι Λιχάδες ή Λιχαδονήσια είναι ένα συγκρότημα 7 μικρών νησιών που δημιουργήθηκαν από ηφαιστειακή δραστηριότητα το 426π.Χ. Το μεγαλύτερο από τα νησάκια είναι η Μανόλια όπου στα δυτικά του υπάρχει ένα ναυάγιο. Θα σας μαγέψουν οι απίστευτες γαλαζοπράσινες αποχρώσεις της θάλασσας και η ξανθιά άμμος. Τα νερά είναι σχετικά ζεστά και ρηχά.

2. Αρμυρίχι (Αλμυρίχι)

Νο.2

Η παραλία Αρμυρίχι ή όπως λένε οι περισσότεροι Αλμυρίχι, βρίσκεται στα υπέροχα Μεσοχώρια της Καρύστου. Είναι μικρή παραλία με καταγάλανα νερά, σχετικά ζεστά, με άσπρο βότσαλο και χοντρή άμμο. Το τοπίο είναι γραφικό αφού υπάρχουν σπηλιές και στα πλαϊνά της παραλίας μεγάλοι βράχοι.

3. Χερόμυλος

Νο.3

Η παραλία Χερόμυλος ή Χερομύλι βρίσκεται 5χλμ από το χωριό Άγιοι Απόστολοι στη Νότια Εύβοια. Έχει από την μία πλευρά ψιλή άμμο με άσπρο ψιλό βότσαλο και από την άλλη μεριά χοντρή άμμο. Πραγματικά, το τοπίο είναι σαν καρτ ποστάλ από κάποιο εξωτικό μέρος και δεν μπορείς να πάρεις τα μάτια σου από τα καταγάλανα αυτά νερά.

4. Θαψά

Νο.4

Η παραλία Θαψά βρίσκεται στην Κεντρική Εύβοια, ανάμεσα στο Μετόχι και στη Κύμη. Μετά την παραλία Τσίλαρο ή αλλιώς Τσιρλονέρι θα βρείτε την μαγευτική Θαψά. Χρειάζεστε 4χ4 γιατί θα περάσετε 10χλμ με δύσκολο χωματόδρομο. Τα νερά είναι μαγευτικά σε γαλάζιο και μπλε χρώμα και το τοπίο σίγουρα θα σας ανταμείψει.

5. Κορασίδα

Νο.5

Ο οικισμός Κορασίδα ανήκει στο χωριό Αχλαδερή και έχει τις πιο γραφικές παραλίες. Η Κορασίδα είναι μεγάλη, βαθιά και συνήθως έχει κύματα (χρειάζεται προσοχή). Τα άσπρα βότσαλα και ο συνδυασμός του γαλαζιού με το μπλε χρώμα θα σας μαγέψουν. Υπάρχουν κάποια ενοικιαζόμενα δωμάτια ενώ μπορείς να βρείς φαγητό ή καφέ.

6. Χρυσή Άμμος

Νο.6

Η παραλία Χρυσή Άμμος βρίσκεται στη Νότια Εύβοια και συγκεκριμένα στο Μαρμάρι. Σε αυτό το πανέμορφο μέρος συναντάμε ένα φυσικό φαινόμενο. Τα ρεύματα μετακινούν την άμμο μία βόρεια και μία νότια με αποτέλεσμα να αλλάζει σχήμα!!! Είναι δημοφιλής στους λάτρεις του σέρφινγκ για την τοποθεσία της, την μορφολογία του εδάφους και φυσικά για τους ανέμους.

7. Άγιος Δημήτριος ή Σχινοδαύλεια

Νο.7

Η απίστευτη παραλία Άγιος Δημήτριος ή Σχοινοδαύλεια βρίσκεται στη Νότια Εύβοια. Έχει ψιλό άσπρο βότσαλο και άσπρη άμμο ενώ τα νερά της είναι αρκετά βαθιά και κρυστάλλινα. Για να φτάσετε θα διασχίσετε το φαράγγι και τη ρεματιά, αλλά το καλοκαίρι στερεύει και έτσι τα αυτοκίνητα μπορούν να κατέβουν αρκετά κοντά στην μαγευτική παραλία.

8. Σαρακήνικο

Νο.8

Η παραλία Σαρακήνικο βρίσκεται ανάμεσα στη Βλαχιά και στον Λιμνιώνα. Είναι μια πανέμορφη και ήσυχη παραλία με μαύρα βότσαλα και άμμο. Στα τελευταία 300μ. χρειάζεται 4χ4 αλλά πολλοί είναι αυτοί που αφήνουν τα αυτοκίνητα και κατεβαίνουν με τα πόδια. Απέναντι από την ακτή υπάρχει μια βραχονησίδα και όπως λέει η παράδοση την χρησιμοποιούσαν οι Σαρακηνοί πειρατές για να κρύβουν τα πλοία τους.

9. Άγιος Μερκούριος ή Μερκούρι

Νο.9

Η παραλία Άγιος Μερκούριος ή Μερκούρι ή Κεφάλα βρίσκεται στην Κεντρική Εύβοια και είναι η συνέχεια της μεγάλης και όμορφης παραλίας της Μουρτερής που καταλήγει στην Κεφάλα. Το σήμα κατατεθέν βρίσκεται στο τέλος της παραλίας και είναι ο μεγάλος βράχος που μοιάζει με πρόσωπο να κοιτάζει στη θάλασσα. Η παραλία έχει ψιλό βότσαλο, τα νερά είναι μαγευτικά το ίδιο και το τοπίο.

10. Βυθούρι ή Βύθουρη

Νο.10

Η παραλία Βύθουρη ή Βυθούρι είναι εξίσου μαγευτική και γραφική όπως και όλες οι άλλες. Μόλις περάσετε το χωριό Γλυφάδα θα συναντήσετε την παραλία, χρειάζεται προσοχή στα τελευταία 5χλμ γιατί είναι χωματόδρομος. Τα νερά είναι κρυστάλλινα με καταπληκτικό γαλαζοπράσινο χρώμα και η ακτή καλύπτεται με βότσαλα. Ο ήλιος βλέπει την παραλία μόνο 6 ώρες γιατί υπάρχουν μεγάλοι βράχοι προσθέτοντας έτσι μια άγρια ​​ομορφιά στην μαγευτική εικόνα της παραλίας.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *