pexels-photo-258145

ΒΡΕΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΓΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΕΥΕΞΙΑ

Κάνε ποιοτικό ύπνο. Ο ύπνος είναι σημαντικός και απαραίτητος για την υγεία και την ευεξία του οργανισμού. Θα βελτιώσει τη διάθεση, θα βοηθήσει στην πρόληψη καρδιαγγειακών προβλημάτων, θα αυξήσει τη μνήμη και το πιο τέλειο θα αποτρέψει την αύξηση του σωματικού βάρους. Προσπάθησε να κοιμάσαι καθημερινά 7-9 ώρες για να ξεκουράζεσαι. Αν κοιμάσαι 5-6 ώρες και βλέπεις μέσα στην ημέρα ότι χάνεις τις δυνάμεις σου κλέψε 10-20 λεπτά ύπνου ώστε να ανακτάς την ενέργεια σου.

Ασκήσου καθημερινά. Βγες για περπάτημα ή για τρέξιμο που θα σε αναζωογονήσουν, πήγαινε γυμναστήριο και παρακολούθησε ολοκληρωμένα προγράμματα για ενδυνάμωση και χαλάρωση. Στο διαδίκτυο θα βρεις πολλά βίντεο γυμναστών με διαφορετικά προγράμματα διαφορετικής έντασης. Γυμνάσου καθημερινά σε περιόδους καραντίνας για να μη χάσεις τη φυσική σου κατάσταση. Αν πάλι παραπονιόσουν ότι ποτέ δεν είχες χρόνο, τώρα δεν χωράει καμία δικαιολογία.

Επέλεξε υγιεινή διατροφή. Η διατροφή παίζει σημαντικό ρόλο. Μία ισορροπημένη διατροφή πλούσια σε φρούτα και λαχανικά θα σε βοηθήσει να νιώθεις πιο ελαφρύ το σώμα σου και να το διατηρείς σε φυσιολογικές τιμές για το ύψος σου. Μην ξεχνάς να ενυδατώνεις και να αποτοξινώνεις τον οργανισμό σου με πολύ νερό.

Πάρε σωστές ανάσες. Άλλαξε τον τρόπο που αναπνέεις για να νιώσεις χαλάρωση, για να επιβραδύνει τον καρδιακό ρυθμό αλλά και να απομακρύνεις μία κρίση πανικού.  Εισέπνευσε από την κοιλιά και εξέπνευσε από το στομάχι και το στέρνο για να δώσεις οξυγόνο στον οργανισμό σου. Το οξυγόνο που εισπνέουμε θα υποστηρίξει ζωτικά όργανα όπως την καρδιά, τους πνεύμονες και τον εγκέφαλο αλλά θα ενισχύσει και μέρη του σώματος συμπεριλαμβανομένων και των μαλλιών.

Κάνε δώρο στον εαυτό σου ένα μασάζ. Ένα μασάζ είναι ο ιδανικός τρόπος χαλάρωσης και αναζωογόνησης του σώματος. Μασάζ = θεραπεία. Μειώνει το στρες, χαλαρώνεις σωματικά και πνευματικά. Δοκίμασε το και σίγουρα το σώμα σου θα σε ευγνωμονεί. Το καλύτερο, όμως,  που πρέπει να δοκιμάσεις αμέσως αν δεν το έχεις κάνει ήδη είναι το μασάζ κεφαλής που έχει τα περισσότερα οφέλη. Θα σε βοηθήσει στην σταδιακή εξάλειψη των ημικρανιών, στην πρόληψη για καλή διατήρηση της υγείας, θα σου προσφέρει αίσθημα απόλυτης ευεξίας και αναζωογόνησης και το καλύτερο είναι ότι αυξάνει τη ροή αίματος στο κεφάλι και το πρόσωπο που έχει ως συνέπεια την θρέψη του δέρματος της κεφαλής, την ενδυνάμωση των μαλλιών και βελτιώνει την χροιά και την όψη της επιδερμίδας του προσώπου.

Τέλος γέλα όσο περισσότερο μπορείς γιατί κάνει καλό! Δες την θετική πλευρά σε ότι σε απασχολεί.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *