thumbnail (1)

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΟΝΤΙΖΑΣ

Σήμερα θα γνωρίσουμε λίγο περισσότερο τον αγαπημένο ταλαντούχο Μυκονιάτη, Κωνσταντίνο Κοντιζά. Τι να πει κανείς για αυτόν τον μοναδικό άνθρωπο που δεν φοβάται να δοκιμάσει πράγματα, που με πείσμα και αγάπη για την δουλειά του έχει καταφέρει να είναι ένας άψογος επιχειρηματίας και επαγγελματίας κομμωτής, πολύ καλός εκπαιδευτής με μεταδοτικότητα (κάτι πολύ σημαντικό) αλλά και εξαιρετικός οικοδεσπότης! Κωνσταντίνε, σου εύχομαι κάθε καινούργιο βήμα στη ζωή σου να συνοδεύεται από μία μεγάλη επιτυχία γιατί ξέρω ότι πίσω από όλα κρύβονται πολλές ώρες εκπαίδευσης και σκληρής δουλειάς.

 

1. Κωνσταντίνε, πες μας λίγα πράγματα για σένα.

Καταρχήν αγαπάω πρώτα απ’ όλα αυτό που κάνω, που είναι η κομμωτική. Είμαι νευρικός σαν άνθρωπος, παρορμητικός, ρισκάρω πολύ στη ζωή μου και είμαι τελειομανής όσο δεν πάει!!!

2. Πόσο καιρό ασχολείσαι με το barbering και την κομμωτική γενικά;                                                                       

Με την κομμωτική ασχολούμαι απ’ τον Οκτώβρη του 2010 όπου ξεκίνησα την σχολή. 

3. Τι στυλ έχεις επιλέξει για τους χώρους σου; Αν δεν κάνω λάθος είναι δύο ή παραπάνω;

Τα καταστήματα μου είναι τρία, ένα Σαλαμίνα και δύο στην Μύκονο όπου και στα τρία έχω δώσει διαφορετικό στυλ και ο λόγος είναι ένας, γιατί δεν θέλω ο ίδιος  πελάτης που θα μπει στο ένα και θα μπει και στο άλλο να νοιώθει ότι είναι στο ίδιο μαγαζί, έτσι λοιπόν δεν το βαριέται. Γενικά μ αρέσει το minimal σαν σχεδίαση και design και στους τρεις χώρους έχουν σχεδιαστεί βάση του δικού μου γούστου χωρίς να βάλω κάποιον designer!!!

4. Τι μουσική επιλέγεις εν ώρα εργασίας  και ποιο είναι το τραγούδι που σου απογειώνει την διάθεση;

Ακούμε πάντα ethnic μουσική είναι κάτι που λατρεύω και ειδικά στην Μύκονο είναι κάτι που κολλάει παρά πολύ.  Αγαπημένο τραγούδι το Morocco night του Valeron!!

5. Τι υπηρεσίες παρέχει ο χώρος σου;

Έχουμε αρκετές υπηρεσίες σε ότι αφορά τον άντρα και την γυναίκα ακόμα και αισθητικού τομέα αλλά και νύχια, μακιγιάζ, eyebrows tattoo, αποτρίχωση με κλωστή, μασάζ και πολλές άλλες!!!

6. Τι κοινό γνώρισμα μπορεί να έχει ένας σύγχρονος μπαρμπέρης με έναν μπαρμπέρη παλιάς κοπής;

Έχει γίνει πλέον πολύ μόδα το barbering. Οι υπηρεσίες που υπήρχαν στο παρελθόν, προσπαθούμε όλοι να τις παντρέψουμε με το σήμερα απλά και με καινούργια είδη κουρέματος και τεχνικές!!! Σίγουρα ένα κοινό σημείο που πρέπει να έχει ένας παλιός με έναν νέο μπαρμπέρη είναι το παραδοσιακό ξύρισμα με κομπρέσες!!!

7.Ποιο είναι το αγαπημένο σου εργαλείο ή αξεσουάρ;

Σίγουρα αγαπημένο μου εργαλείο είναι η χτένα μου και τα ψαλίδια ή αλλιώς τα όπλα μου!!!

8. Τι αγαπάς περισσότερο το αντρικό ή το γυναικείο και ποιο σε έχει κερδίσει για την ώρα;

Και τα δυο τα αγαπώ παρά πολύ και το καθένα έχει την χάρη του άρα δεν έχω κάποια προτίμηση παραπάνω σε ένα από τα δυο. 

9. Ποιο είναι το moto σου;

Δουλειά, δουλειά , δουλειά…. Α! και επίσης το καλάμι μακριά μας γιατί κάνει κακό. 

10. Τελικά η τέχνη μας είναι όσο εύκολη επιδιώκει κανείς να είναι και τι συμβουλή θα έδινες σε κάποιον που ξεκινάει τώρα;

Φυσικά και δεν είναι εύκολη αλλά είναι και τι προσδοκίες έχει ο καθένας δηλαδή αν θέλει απλά να μείνει υπάλληλος, να γίνει επιχειρηματίας ή καριερίστας. Στο κάθε ένα πρέπει να επιλέξεις που θες να βαδίσεις αλλά σίγουρα το καθένα έχει την δικιά του ανηφόρα προς τον δρόμο της εξέλιξης. Σίγουρο είναι πάντως ένα, ότι δεν σου χαρίζεται τίποτα απολύτως. Η συμβουλή που θα έδινα είναι πρώτα να το αγαπάει και να το κάνει με μεράκι χωρίς να σκέφτεται τα χρήματα γιατί αν είσαι καλός θα έρθουν, επίσης να εξελίσσεται κάθε μέρα γιατί δεν υπάρχει ταβάνι και όπως προανέφερα παραπάνω να μην καβαλήσει το καλάμι. 

11. Το τελευταίο εγχείρημα σου είναι τα σεμινάρια. Έχεις παίξει και τον ρόλο του εκπαιδευτή και του οικοδεσπότη με αγαπημένους καλεσμένους. Τι σε εξιτάρει περισσότερο;

Είναι πολύ σημαντικό να φτάνεις σε ένα επίπεδο που να μεταλαμπαδεύεις τις γνώσεις σου σε ανθρώπους του κλάδου και ειδικά όταν στο έχουν ζητήσει οι ίδιοι και δεν είναι απλά μια παρουσίαση που κάνεις σε μια εταιρία. Είναι πολύ ωραίο συναίσθημα να ξέρεις ότι υπάρχει σεβασμός από τους συναδέλφους σου και φυσικά αυτό με εξιτάρει και είναι η καλύτερη ανταμοιβή που μπορείς να έχεις σε αυτό που κάνεις και ειδικά όταν τους βλέπεις να φεύγουν με ένα πλατύ χαμόγελο. 

12. Με ποιον είσαι αυστηρός κριτής; Με τον εαυτό σου, το προσωπικό/συνεργάτες σου ή με τους ανθρώπους που πρέπει να εκπαιδεύσεις; 

Πρώτα απ’ όλα είμαι με τον εαυτό μου και έτσι πρέπει να γίνεται πιστεύω, ειδικά αν θες να φτάσεις ψηλά, μετά φυσικά στην ομάδα μου γιατί πρέπει να κρατάνε μια συγκεκριμένη γραμμή και πολιτική στα καταστήματα μου και τελευταία σ αυτούς που εκπαιδεύω. 

13. Θα άλλαζες την Μύκονο για μία μεγάλη ευκαιρία καριέρας στο εξωτερικό;

Δεν νομίζω να άλλαζα την Μύκονο γιατί πέρα ότι κατάγομαι από εδώ θεωρώ πως είναι ένα μέρος που μου προσφέρει πολλά ειδικά στον οικονομικό τομέα και δόξα το θεό είμαι πολύ ικανοποιημένος όπως και με τις γνωριμίες που έχω κάνει!!! Ενημερωτικά δεν είναι τυχαίο που επενδύουν και άνθρωποι απ’ το εξωτερικό σ αυτό το νησί. Σίγουρα όμως μπορεί να έκανα κάτι σαν υποκατάστημα στο εξωτερικό μιας και μου έγινε πρόσφατα μια πρόταση. 

14. Πως μπορεί να επικοινωνήσει κάποιος μαζί σου;

Το τηλέφωνο μου γενικά το δίνω μόνο σε δικούς μου ανθρώπους όχι τίποτα άλλο δεν θέλω να μου στέλνουν το βράδυ κορίτσια μηνύματα χαχαχαχα κάνω πλάκα φυσικά!!!                                                                                 

Facebook: Konstantinos Kontizas II                                                                                                                     

Instagram: @konstantinoskontizas και @konstantinoskontizas_official                                                                       

Email: kontizaskost@gmail.com                                                                                                                                     

Ιστοσελίδα: konstantinoskontizas.gr

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *