10577067_819591201399291_3476506105070506464_n

ΘΑΛΑΣΣΑ, ΤΟ ΓΙΑΤΡΙΚΟ ΜΟΥ!

Είναι κάποιες μέρες που έχεις την ανάγκη να πατήσεις έναν διακόπτη, έστω και για λίγα λεπτά και με έναν μαγικό τρόπο να σταματήσει να τρέχει το μυαλό σου.  Είμαι σίγουρη  ότι θα ήθελες να είχες την δύναμη να διαγράψεις όλα τα άσχημα που νιώθεις και σου συμβαίνουν.

Ήρθε η ώρα για μία βόλτα στο απέραντο γαλάζιο!

Ήρθε η στιγμή να ταξιδέψεις, να χαθεί η ματιά σου στο απέραντο γαλάζιο της λατρεμένης θάλασσας για να αδειάσει από καθετί που απασχολεί το μυαλό σου, από κάθε στεναχώρια ή πόνο που έχεις στην ψυχή σου.

Η ζωή είναι πολύ μικρή για να κάθεσαι να στεναχωριέσαι. Ναι, το γιατρικό σου είναι η θάλασσα! Πόσο γαληνεύει η θάλασσα… αγαπημένη, λατρεμένη μου θάλασσα! Όποιος δεν μεγάλωσε δίπλα στην θάλασσα ή δεν είναι λάτρεις δεν μπορεί να με νιώσει.

Όταν την συναντάς το βλέμμα σου χάνεται στο απέραντο γαλάζιο της χρώμα έως  εκεί που ενώνεται με το γαλάζιο του ουρανού και ξέρεις ότι είναι εκείνη η ώρα που θα αρχίσεις να της λες τον πόνο της ψυχής σου, τα προβλήματα σου, ίσως δει και τα δάκρυα σου αλλά με έναν μαγικό τρόπο θα  γαληνέψει τον θυμό σου, την στεναχώρια και όλες εκείνες τις σκέψεις για το αβέβαιο μέλλον.

Όταν  κλείσεις  τα μάτια σου και αφεθείς στον ήχο της θάλασσας, είναι εκείνη η ώρα που αρχίζει να σου μιλάει. Είναι τότε που σου λέει ότι για όλα υπάρχει μία λύση, ότι όλα θα πάνε καλά και παίρνεις δύναμη για να συνεχίσεις. Νιώθεις μία αισιοδοξία και σε πλημμυρίζει απόλυτη αγάπη!

Αυτό είναι το μεγαλείο της θάλασσας, μπορεί να σε γιατρέψει. Η θάλασσα, το καταφύγιο σου!

Μύρισε θάλασσα… αυτό λέω σε όλους τους φίλους όταν πηγαίνουν κοντά της. «Μύρισε θάλασσα και για μένα!».

Μ΄ αρέσει να χάνομαι, να  την αγναντεύω , να την ακούω , να την μυρίζω… και μόνο η σκέψη ότι βρίσκομαι δίπλα σου, θάλασσα μου, καθαρίζει το μυαλό μου, νιώθω ευτυχία αλλά και δύναμη να αντιμετωπίσω τις δυσκολίες της ζωής.

Tags: No tags

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *