pexels-photo-5874657

ΠΩΣ ΝΑ ΓΙΟΡΤΑΣΕΙΣ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΑΓ.ΒΑΛΕΝΤΙΝΟΥ

Ο έρωτας είναι το πιο όμορφο συναίσθημα που μπορούμε να βιώσουμε στη ζωή μας. Ο έρωτας είναι μία εσωτερική ανάγκη για να νιώσουμε καλά όχι μόνο ψυχικά αλλά και σωματικά. Και θα μου πεις τώρα πως καταλαβαίνεις ότι είσαι ερωτευμένη… Ένας ερωτευμένος άνθρωπος νιώθει στο στομάχι του τις πεταλούδες, νιώθει ένα σκίρτημα, μία αισιοδοξία που όλα τα βλέπεις όμορφα και τα πάντα στη ζωή τα κοιτάς με μια άλλη ματιά, θετικά. Όλα αυτά και άλλα πολλά που νιώθεις ξαφνικά, είναι ο έρωτας. Μια αγκαλιά, ένα φιλί, ένα βλέμμα, δυο όμορφες λέξεις, μία γλυκιά μελωδία, ένα ερωτικό τραγούδι…

Στην μυθολογία, ο φτερωτός  Έρως ήταν ο θεός της επιθυμίας, της αγάπης και της ερωτικής έλξης. Ήταν  γιος της Αφροδίτης, της θεάς της ομορφιάς και της γονιμότητας. Το σύμβολο που συνδέεται με την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου και το συναντάμε παντού είναι το τόξο και το βέλος του φτερωτού θεού Έρωτα.

Και ας αφήσω την μεγάλη ανάλυση για τον έρωτα και ας δούμε εναλλακτικά δώρα για την ημέρα του Αγ. Βαλεντίνου και τις ετοιμασίες που μπορούμε να κάνουμε. Συνήθως οι περισσότεροι θέλουν να εντυπωσιάσουν τον σύντροφο τους, το ταίρι τους ή τον αγαπημένο τους με ακριβά δώρα. Μπορεί η γιορτή να έχει γίνει λίγο έως πολύ εμπορική αλλά είναι όμορφο και γλυκό να μας θυμίζει μία κινητήρια δύναμη όπως ο έρωτας. Ειδικά τις μέρες αυτές που διανύουμε να εκφράσουμε με έναν γλυκό και τρυφερό τρόπο τα συναισθήματά μας.

Άραγε ποιο να είναι εκείνο το δώρο που θα αρέσει, θα ξαφνιάσει και θα εντυπωσιάσει συγχρόνως; Χμ! Τα σοκολατάκια εξαφανίζονται γρήγορα, τα λουλούδια δεν αντέχουν πολύ καιρό, τα ρούχα φθείρονται, δεν μας χωράνε και δε θα είναι για πάντα στη μόδα όπως και τα κοσμήματα. Δημιουργήστε στιγμές με τους αγαπημένους σας και φωτογραφίστε τον ενθουσιασμό, την χαρά και την αγάπη που θα διαρκέσει για πάντα!

Οι φωτογραφίες όπως και  τα βιβλία είναι δώρα που οι αγαπημένοι μας ανοίγουν ξανά και ξανά. Δείξτε την αγάπη σας, ετοιμάζοντας ένα ρομαντικό δείπνο στο σπίτι, μιας και η εστίαση είναι κλειστή,  ακούγοντας ένα CD με αγαπημένα τραγούδια αγάπης. Μπορεί όλα αυτά να ακούγονται κλισέ, να αρνούμαστε την εμπορική πλευρά της γιορτής όμως όλα αυτά είναι κινήσεις εκδήλωσης αγάπης για τον αγαπημένο μας. Ποιος δεν θα ήθελε τώρα μία ρομαντική απόδραση με όλα τα προηγούμενα να την συνοδεύουν; Ακόμα και τα λουλούδια και τα σοκολατάκια;

Ας δούμε τι θα μπορούσαμε να κάνουμε όσο αφορά τα φετινά δώρα του Αγ. Βαλεντίνου. Οι περισσότεροι λόγω καραντίνας παραμέλησαν τον εαυτό τους και έχουν ανάγκη από αίσθημα ευεξίας και αναζωογόνησης. Τι καλύτερο από ένα μασάζ για το σώμα και ακόμα περισσότερο από ένα μασάζ κεφαλής; Κάντε δώρο εξειδικευμένα προϊόντα περιποίησης μαλλιών και δέρματος που θα βρείτε πλέον σε πολλά κομμωτήρια. Τώρα, αν λόγω covid είναι τα πάντα κλειστά αναζήτησε τα σε e shop μεγάλων εταιρειών.

Και γιατί να κάνεις όλες αυτές τις προετοιμασίες; Θα σου πω γιατί. Γιατί θα σε κάνουν να νιώσεις πρώτα εσύ υπέροχα και ξαφνικά όλα τα προβλήματα θα μοιάζουν μικρά. Θα νιώσεις όμορφη!  Ασχολήσου και με τον εαυτό σου, εφαρμόζοντας καινοτόμα και εξειδικευμένα προϊόντα περιποίησης για το σώμα και τα μαλλιά. Πολλά προϊόντα περιποίησης μαλλιών έχουν αιθέρια έλαια, εάν τα χρησιμοποιήσεις σωστά να είσαι σίγουρη ότι θα ζήσεις μία μοναδική αρωματοθεραπευτική εμπειρία και στο σπίτι όπως και στο κομμωτήριο.  Μην ξεχνάς ότι και εσύ είσαι μοναδική και ξεχωριστή σαν άνθρωπος.

Χτένισε όσο μπορείς τα μαλλιά σου επιμελώς ατημέλητα (σίγουρα έχεις κλέψει ιδέες από τον κομμωτή σου), φόρεσε το λαμπερό σου χαμόγελο και γιόρτασε τον έρωτα. Με τον έρωτα χαμογελάς, ομορφαίνεις και συναντάς την θετική πλευρά του εαυτού σου και της ζωής. Θα δεις ότι με τις προετοιμασίες η δημιουργικότητά σου αυξάνεται καθώς στην σκέψη σου έχεις μόνο τον αγαπημένο σου. Τον άνθρωπο με τον οποίο κοιμάσαι  αγκαλιά, που δίπλα του νιώθεις ασφάλεια και δεν φοβάσαι. Τον άνθρωπο που αγαπάς!

Τελευταία πρόταση, αν η άρνησή σου σε προετοιμασίες επιμένει, είναι η digital συναυλία αφιερωμένη στον έρωτα, από τον Σάκη Ρουβά, στις 14/2.  Εσύ θα περάσεις όμορφα πίνοντας ένα κρασί και ακούγοντας πανέμορφες ερωτικές μπαλάντες και θα στηρίξεις και το ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ.  

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *