pexels-photo-2603201

ΤΕΛΕΙΑ ΦΥΣΙΚΑ ΣΓΟΥΡΑ ΜΑΛΛΙΑ

Μη μου πεις ότι δεν έχεις ακούσει έστω και μία σγουρομάλλα να παραπονιέται για φριζαρισμένα μαλλιά ή για μπούκλες που έχουν χάσει τη φόρμα τους. Πόσες φορές έχεις ακούσει μία σγουρομάλλα να παραπονιέται γιατί δεν έχουν όγκο τα μαλλιά της ή ότι οι μπούκλες έχουν χαλάσει και δεν είναι καλοσχηματισμένες και πόσες περισσότερες έχεις ακούσει μία σγουρομάλλα τουλάχιστον να παραπονιέται για το κούρεμα της;

Όλα αυτά τα παράπονα προέρχονται από γυναίκες με φυσικά σγουρά μαλλιά. Όχι δεν είναι όλες ιδιότροπες, ούτε περίεργες. Άκουσε τι έχουν να σου πουν. Άκουσε τις ανάγκες τους και δώσε τους λύσεις άμεσα. Ποιες είναι οι ανάγκες μίας γυναίκας με σγουρά μαλλιά; Ίσως υπάρχει ανάγκη για τόνωση της μπούκλας και δημιουργίας περισσότερου όγκου. Ίσως υπάρχει ανάγκη για το αντίθετο, δηλαδή να χρειάζεται να ρίξει τον όγκο ή να διώξει το φριζάρισμα.

Ως ειδικός hair expert θα πρέπει να κάνεις σωστή διάγνωση, να καταλάβεις γιατί φριζάρουν τα μαλλιά (τα χοντρά μαλλιά έχουν την τάση να φριζάρουν περισσότερο από τα λεπτά). Δώσε λύσεις φροντίδας για τα σγουρά μαλλιά. Σύστησε το κατάλληλο σαμπουάν, μαλακτική κρέμα και μάσκα που δεν θα βαραίνουν τις μπούκλες και δεν θα χάνουν την ελαστικότητα τους.

Μην μείνεις στον κλασσικό αφρό που θα προτείνεις  για να διαμορφώσει τις μπούκλες. Πρότεινε λιπαρές ή ελαφριές κρέμες για μπούκλες ανάλογα με το τελικό αποτέλεσμα που θέλει η καθεμία. Εάν θέλει να έχουν νεύρο οι μπούκλες να προτείνεις μία ελαφριά κρέμα διαμόρφωσης  ενώ εάν θέλει να μειώσει το φριζάρισμα να προτείνεις μία λιπαρή κρέμα και όπως είπαμε πρέπει να έχεις κάνει καλή και σωστή διάγνωση.

Χοντρά, μέτρια, λεπτά μαλλιά, πυκνά και βαριά, θαμπά και άκρες που σπάνε, μαλλιά με χαμένη ελαστικότητα ή όχι είναι κάποια από τα στοιχεία που πρέπει να εξετάσεις.

Ως hair expert δημιούργησε τέλεια κουρέματα με τεχνικές για σγουρά μαλλιά. Χρησιμοποίησε block cutting όπου θα δώσεις εσωτερικά όγκο και γλύκανε το τελείωμα με ψαλίδι ή με ξυράφι αν θέλεις να δημιουργήσεις πολλές μύτες.

Τέλος δώσε πολύτιμες συμβουλές για το πώς θα διατηρήσει υγιή τα σγουρά μαλλιά και ακόμα περισσότερες για το πώς και πότε θα χτενίζει τα σγουρά μαλλιά καθώς και για τον τρόπο που θα πρέπει να στεγνώνει τα μαλλιά με το πιστολάκι. Θύμισε της ότι τα βρεγμένα μαλλιά έχουν περισσότερη ελαστικότητα από ότι τα στεγνά και θα πρέπει να τα χτενίζει βρεγμένα για να αποφύγει το σπάσιμο των τριχών. Σίγουρα εάν εφαρμόσει όλες τις συμβουλές θα μπορεί και μόνη της να έχει τέλειες καλοσχηματισμένες φυσικές μπούκλες! Ακριβώς οι ίδιες συμβουλές ισχύουν και για τους άντρες, μην τους παραμελείς, έχουν κι εκείνοι τις ίδιες ανάγκες. Πρότεινε τους το κατάλληλο κούρεμα και σίγουρα θα σε λατρέψουν!

Και μην ξεχνάς ότι η λάμψη των μαλλιών εξαρτάται από το πόσο υγιή είναι.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *