pexels-photo-2896401

ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ ΜΟΥ ΔΕΝ ΜΑΚΡΑΙΝΟΥΝ

Έχεις μαλλιά που δεν μακραίνουν; Σπάνε και είναι μόνιμα στο ίδιο μήκος; Έχεις δοκιμάσει τα πάντα κι όμως τα μαλλιά σου συνεχίζουν να είναι θαμπά, άτονα χωρίς κίνηση ίσως και με ψαλίδα; Τότε κάτι δεν έχεις καταλάβει, κάτι δεν κάνεις σωστά. Μόλις αλλάξεις κάποιες κακές συνήθειες, μόλις ακολουθήσεις τις συμβουλές μου θα αποκτήσεις τα υγιή, λαμπερά και μακριά μαλλιά που πάντα ονειρεύεσαι!

Πρέπει να γνωρίζεις ότι όπως και το δέρμα μας έχει κάποιες ανάγκες έτσι τα μαλλιά μας έχουν τις δικές τους και μερικές φορές  χρειάζονται ιδιαίτερη φροντίδα. Τα μαλλιά σου και βέβαια μακραίνουν  1-1,50 εκατοστά κάθε μήνα. Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που επηρεάζουν το πόσο γρήγορα θα μεγαλώσουν τα μαλλιά μας όπως η καλή υγεία, η ηλικία, τα γονίδια και η σωστή φροντίδα που τους προσφέρεις.

Σταμάτα αμέσως να:

  • Πιάνεις τα μαλλιά σου αλογοουρά
  • Λούζεσαι κάθε μέρα
  • Χρησιμοποιείς πρέσα
  • Ξεμπερδεύεις βίαια τα μαλλιά σου
  • Χρησιμοποιείς πολλά προϊόντα μαζί τα οποία βαραίνουν τα μαλλιά σου
  • Ξεμπερδεύεις τα μαλλιά σου όταν είναι βρεγμένα
  • Τρίβεις τα μαλλιά σου με την πετσέτα

Άρχισε αμέσως να:

  • Τρέφεσαι σωστά
  • Πίνεις νερό
  • Κουρεύεσαι τουλάχιστον κάθε 2-3 μήνες
  • Αλλάζεις συχνά τον τρόπο που χτενίζεσαι ή κάνεις την χωρίστρα σου
  • Χρησιμοποιείς σωστά και επαγγελματικά προϊόντα
  • Λούζεσαι 2 -3 φορές την εβδομάδα
  • Ενυδατώνεις τα μαλλιά σου

Τώρα θα μου πεις «καλά όλα αυτά, τα ξέρω αλλά ποιος τα κάνει»;  Ποτέ δεν είναι αργά να ανατρέψεις μία κατάσταση στη ζωή σου. Πάρε την  σωστή απόφαση και απόκτησε μακριά και λαμπερά μαλλιά. Ξεκίνα με μία σωστή διατροφή πλούσια σε βιταμίνες οι οποίες θα ενισχύσουν τα μαλλιά σου, πιες άφθονο νερό για ενυδάτωση, περιόρισε τις  χημικές-τεχνικές εργασίες αλλά και τις μηχανικές -θερμικές εργασίες στα μαλλιά σου.

Κούρεψε τα μαλλιά σου συχνά, δηλαδή μία φορά στους τρεις μήνες , απομακρύνοντας από πάνω σου 1-2 πόντους που συνήθως τόσο είναι οι ταλαιπωρημένες  άκριες  των μαλλιών σου και κρατώντας τους 2-4 υγιείς πόντους !!!! Μάθε να ταμπονάρεις τα μαλλιά σου με την πετσέτα και όχι να τα τρίβεις και να τα ξεμπερδεύεις αβίαστα και μόνο όταν είναι στεγνά από κάτω προς τα πάνω. Με αυτόν τον τρόπο μειώνεις κατά πολύ το σπάσιμο των μαλλιών σου. Εκτός κι αν έχεις σγουρά μαλλιά.

Βάλε στην ρουτίνα σου την ενυδάτωση των μαλλιών σου με μία μαλακτική κρέμα που σε βοηθάει στο ξεμπέρδεμα και  τους προσφέρει  την υγρασία που χρειάζονται και βέβαια με μάσκες θρέψης, ενυδάτωσης και αναδόμησης. Να λούζεσαι 2-3 φορές την εβδομάδα με χλιαρό νερό και όχι πολύ ζεστό, κάνοντας μασάζ κεφαλής με κυκλικές κινήσεις . Το τελευταίο ξέβγαλμα κάντο με  άφθονο δροσερό προς κρύο νερό. Μπες σε ένα κομμωτήριο και κάνε έναν βαθύ καθαρισμό στα μαλλιά σου που θα αφαιρέσει κατάλοιπα που μένουν πάνω στα μαλλιά και  δημιουργούν  διάφορα τοιχώματα και εμποδίζουν την σωστή ανάπτυξη των μαλλιών.

Μην χρησιμοποιείς καθημερινά μηχανήματα θερμότητας για να μειώσεις έτσι το σπάσιμο των μαλλιών σου αλλά και την εμφάνιση της ψαλίδας. Σταμάτα να πιάνεις σφιχτά με λαστιχάκια τα μαλλιά σου για να αποφύγεις το σπάσιμο των μαλλιών αλλά και την αραίωση.

Τέλος  αν είσαι αγύριστο κεφάλι ή δεν σε έπεισα να αλλάξεις την καθημερινή σου ρουτίνα, χρησιμοποίησε τουλάχιστον προϊόντα περιποίησης και φροντίδας που να υποστηρίζουν την υγιή ανάπτυξη των μαλλιών όπως μάσκες πρωτεΐνης, προϊόντα προστασίας από υψηλές θερμοκρασίες και συμπληρώματα ιχνοστοιχείων.

Αν σε έπεισα σίγουρα θα βγεις κερδισμένη αφού σύντομα θα δεις την διαφορά στα μαλλιά σου. Σε έναν χρόνο ίσως και λιγότερο θα έχεις μακριά και υγιή μαλλιά.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *