pexels-photo-38870

ΦΙΛΙΕΣ, ΣΧΕΣΕΙΣ ΖΩΗΣ

Για κάποιους ανθρώπους η φιλία παίζει σημαντικό ρόλο στην ζωή τους και την θεωρούν ένα από τα πολύτιμα αγαθά.  Η φιλία είναι ένας πραγματικός θησαυρός για όσους  αγαπούν, νιώθουν, νοιάζονται και ενδιαφέρονται πραγματικά.

Υπάρχουν  φάσεις στη  ζωής μας που θα αλλάξουμε παρέες ίσως και φιλίες ανάλογα με τα θέλω του καθενός  και την συγκεκριμένη φάση που βρίσκονται  γιατί όσο μεγαλώνουμε οι φιλίες γίνονται όλο και πιο πολύπλοκες όλο και πιο απαιτητικές. Κάποιες μένουν από τα παιδικά μας χρόνια, από τα σχολικά ή τα φοιτητικά μας  χρόνια ενώ κάποιες φιλίες ξεκινάνε στην ενήλικη ζωή μας.

Υπάρχουν άνθρωποι που δεν μπορούν να ζήσουν δίχως τους φίλους τους και αυτό γιατί είναι κομμάτι της ζωής τους και τους θεωρούν πραγματική οικογένεια. Κι έχουν άδικο; Τι πιο σπουδαίο να έχεις πραγματικούς φίλους που να μπορείς να μοιραστείς τα μυστικά σου, τα θέλω σου, τους φόβους σου, τις χαρές σου, να μπορείς να στηριχτείς πάνω τους σε μία δύσκολη στιγμή…

Τις φιλίες μας τις επιλέγουμε και είναι η δικιά μας οικογένεια!

Πραγματικές φιλίες είναι εκείνες που μένουν μια ζωή. Είναι εκείνες που όσα χρόνια και να περάσουν μένουν κοντά μας κάνοντας μας πολλές φορές καλύτερους ανθρώπους υπενθυμίζοντας μας τα πρέπει και τα θέλω μας. Είναι εκείνες οι φιλίες  που δεν χαλάνε όσα χιλιόμετρα και να τις  χωρίζουν κι όταν συναντιούνται και πάλι οι φίλοι είναι σαν να μην πέρασε μια μέρα. Πόσο ευλογημένος είναι εκείνος ο οποίος έχει πραγματικούς φίλους!

Για να κρατήσει χρόνια αυτή η κολόνια πρέπει να ξέρεις να συγχωράς, να ακούς , να είσαι παρόν και να αποδέχεσαι κάποια πράγματα. Είναι η μεγαλύτερη χαρά της ζωής να έχεις φίλους  καλούς.  Η παρέα με τους φίλους σου είναι η καλύτερη ψυχοθεραπεία αφού σε κάνουν  να χαμογελάς περισσότερο, διώχνουν το άγχος σου και σε συμβουλεύουν.

Αφιερωμένο στους φίλους μου, γιατί εκτός από καλό άνθρωπο με κάνουν πάντα να χαμογελώ! Σας αγαπώ!!!

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *